Novčane pomoći članovima Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH

                  

\"\"

Naš broj: NSP-01-01/05-138/2021.

Vukovar, 03. svibnja 2021. godine

                      MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA RH

                                                        Ustrojstvenim jedinicama – svima

n/z članovima Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH

PREDMET: Novčane pomoći članovima Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH

                   čiji stambeni objekti su oštećeni potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji,

                   obavijest, dostavlja se.-

Obavještavamo Vas da je Nacionalni sindikat policije MUP-a RH isplatio novčane naknade svojim članovima koji su zatražili pomoć za obnovu stambenih objekata oštećenihpotresom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ovom prilikom se zahvaljujemo policijskim službenicima i građanima koji su pomogli svojim donacijama humanitarne pomoći i novčanih sredstava, posebno našim dragim kolegicama i kolegama iz Sindikata policistov Slovenije na njihovoj nesebičnoj pomoći i prikupljenim sredstvima koje se u više navrata dovezli na granične prijelaze i prikupili novac za pomoć članovima Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH.

Također, zahvaljujemo se i našem kordinatoru na terenu glavnom povjereniku sindikalne podružnice za PU sisačko-moslavačku Miroslavu Čavragu koji je svakodnevno obilazio stradale kolege i građane te im dostavljao prikupljenu pomoć.

Podsjećamo da smo i tijekom 2020. godineisplatili više od 100.000kuna novčanih naknada i pomoći svojim članovima koji su se našli u teškim životnim situacijama, posebice prilikom potresa u Zagrebu i teškog oboljenja od zarazne bolesti COVID-19, ali i u slučajevima smrti ili teškog oboljenja člana ili člana njegove uže obitelji,kao i za teško ozljeđivanje opasno po život nastalo tijekom obavljanja policijske službe.

Iz FONDA SOLIDARNOSTI Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH se članovima, koji su najmanje 3 mjeseca u Fond solidarnosti uplaćivali mjesečni članski ulog u iznosu od 15 kuna, isplaćuju novčane naknade u slučaju rođenja ili posvojenja djeteta ,smrti člana ,smrti člana uže obitelji, smrti roditelja člana ,teškog oboljenja člana ili teškog oboljenja člana uže obitelji, teškog oboljenja člana uzrokovanog epidemijom zarazne bolesti koje za posljedicu ima bolničko liječenje ,nastanka materijalne štete na stambenom objektu uslijed prirodne nepogode te umirovljenja člana koji je bio član Fonda najmanje 24 mjeseca

Također, članu Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH ili njegovoj obitelji se iz sredstava Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH i sindikalnih podružnica, isplaćuju i novčane pomoći u slučaju zadobivanja teških tjelesnih ozljeda opasnih po život prilikom obavljanja službe.

Ovom prilikom Vas pozivamoda postanete članoviFonda solidarnosti Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH kako bismo zajedno pomogli kolegicama i kolegama koji se protivno svojoj volji nađu u teškoj životnoj situaciji, iako novčane naknade mogu zatrebati i svakome od Vas!

Informacije o učlanjenju u Fond solidarnosti Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH možete dobiti od povjerenika u Vašoj ustrojstvenoj jedinici, odnosno kontaktiranjem našeg ureda na telefon 032/300-828 ili email nspmuphr2013@nspmup.hr, kao i ispunjavanjem online pristupnice u Fond solidarnosti na web stranici www.nsp-mup.hr

Vaš Nacionalni sindikat policije MUP-a RH!

                                                                                              v.d. PREDSJEDNIK-a

Martina Stojanović

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top