Podrška Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika u štrajku

SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA

PREDMET: Podrška Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika u štrajku 

                           zaposlenih u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu.-

                  

                  Poštovane članice i članovi Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, kolegice i kolege državni službenici i namještenici!

                  Nacionalni sindikat policije MUP-a RH izražava punu podršku štrajku zaposlenih u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu i Vašoj borbi za veća materijalna prava svih državnih službenika i namještenika.

                  Naime, u Ministarstvu unutarnjih poslova RH djeluju dva reprezentativna sindikata državne službe ovlaštena za kolektivno pregovaranje s poslodavcem, Sindikat policije Hrvatske i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, koji su dosad bezbroj puta izigrali svoje članove policijske službenike i državne službenike i namještenike, ali i Vas zaposlene u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu koje predstavljaju.

        Nacionalni sindikat policije MUP-a RH zasad nije reprezentativan sindikat, ali s povjerenjem i podrškom svojih više od 4.300 članova, jedini smo uz Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, u mogućnosti postići broj članova potreban za ostvarivanje statusa reprezentativnog sindikata u državnoj službi i punopravno sudjelovanje u pregovorima s poslodavcem. Stoga smo u listopadu 2022. godine upravo sa Sindikatom državnih i lokalnih službenika i namještenika potpisali sporazum o suradnji, s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa svih državnih službenika i namještenika, zaštite slobode udruživanja i načela kolektivnog pregovaranja, te osnaživanja rada dvaju sindikata u državnim tijelima.

        Pozivamo državne službenike i namještenike da svojim članstvom podrže 

rad Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika i Nacionalni sindikat policije MUP-a RH, odnosno da se zajedno izborimo za status i dignitet, veća materijalna prava i bolji životni standard svih državnih službenika i namještenika.

        

S poštovanjem,

   PREDSJEDNIK

  Bono Tomašević

Preuzmi dokument : Podrška SDLSN

Scroll to Top